Kosten

 

Echtscheiding: al vanaf € 98,50 per persoon alles inclusief (ook griffierecht). Prijspeil 2021!

Wij werken ook met de mogelijkheid van subsidie (toevoeging), dan betaalt u geen uurtarief, maar alleen een zeer lage eigen bijdrage.

Het (normale) uurtarief in echtscheidingen/familiezaken is Euro 75,00 exclusief BTW per persoon. Voor de uitgebreide toelichting op de kosten van een echtscheiding kijkt u op een andere pagina binnen deze website. U klikt achtereenvolgens op "Mediation", vervolgens "Echtscheidingsmediation" en tenslotte op "Kosten en vrijblijvend intakegesprek". 


De kosten van een mediation, anders dan een echtscheiding zijn:
het honorarium van de mediator bedraagt 185 euro excl. BTW per uur. U kunt van ons verwachten dat we op een efficiënte en zorgvuldige manier omgaan met onze tijdsbesteding, we  maken bijvoorbeeld geen onnodig lange verslagen na iedere bijeenkomst. Soms is sprake van wat bijkomende kosten, in het geval dat de mediation-gesprekken niet plaatsvinden op het kantoor van de mediator worden reiskosten en reistijd in rekening gebracht.

Het honorarium is niet afhankelijk van het bereiken van een oplossing. Doorgaans worden de kosten in gelijke delen door partijen gedragen, maar het staat partijen vrij om andere afspraken te maken over de kostenverdeling. Men moet rekening houden met gemiddeld 2 tot 5 bijeenkomsten afhankelijk van de voortgang van het proces en de aard en complexiteit van het geschil. Dit staat los van de tijd die de mediator moet besteden aan bijvoorbeeld verslaglegging. We kunnen desgewenst van te voren een budget van een bepaald aantal uren met elkaar afspreken. Wanneer het budget overschreden dreigt te worden, nemen wij tijdig contact met u op. Op deze wijze houdt u zicht op de kosten.

Mediationkosten steeds vaker vergoed door verzekeraars

Steeds meer (verzuim)verzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een mediation. Hierbij worden wel criteria gesteld aan de mediator, zoals dat deze ingeschreven moet zijn in het register van de MfN (Mediators federatie Nederland). De mediators van Lucida voldoen aan de zwaarste eisen. Wij adviseren u bij uw verzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. 

Heeft u bijvoorbeeld een (verzuim)verzekering bij  Zilveren Kruis Achmea, dan kunt u aangeven dat Lucida een ABR light registratie heeft. Hiermee voldoet Lucida aan de Achmea beoordelingsrichtlijnen van kwalitatief goede en effectieve dienstverlening en zal Zilveren Kruis Achmea de kosten voor de mediation door een mediator van Lucida, afhankelijk van uw polis, geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Meer weten of een afspraak maken? Bel naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl.

Afspraken kunnen tot 24 uur voor aanvang worden afgezegd. Wordt een afspraak 24 uur of korter van tevoren geannuleerd, dan is Lucida gerechtigd de kosten van de gereserveerde tijd plus eventuele voorbereidingshandelingen en reistijd in rekening te brengen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.