Ontslag met wederzijds goedvinden

Heeft u te maken met ontslag (met wederzijds goedvinden)? Ook bij een ontslag met wederzijds goedvinden zullen er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden. Om goede afspraken te maken kunt u een mediator inschakelen. Het doel van een dergelijke situatie is duidelijk, u wilt beiden tot een ontslag komen, maar het kan zelfs dan nog lastig zijn om goede afspraken te maken. Daarom helpen de professionele mediators van Lucida u graag. 

Het voornaamste doel van mediation is te komen tot voor beiden goede afspraken. Dit gebeurt door middel van het  begeleiden bij het onderhandelen over afspraken tussen twee partijen. Daarbij worden de belangen van beide partijen voorop gesteld en meegenomen in het geheel.

Om tot afspraken of oplossingen te komen waar beide partijen achter staan, worden de volgende stappen doorlopen: 

  • U krijgt informatie van een van onze mediators.
  • Met de informatie die u krijgt kunt u wel of niet instemmen met de voorgestelde gang van zaken. Wanneer u wel instemt met de voorgestelde gang van zaken, kan het mediation traject beginnen.
  • Als we van start gaan met het mediatontraject zullen we in de eerste plaats de wensen en belangen van beide partijen in kaart brengen.
  • Daarna gaan we kijken naar mogelijke oplossingen of afspraken waarbij zoveel mogelijk tegemoet gekomen wordt aan de belangen van beide partijen.
  • Wanneer er overeenstemming is over de oplossing(en) of afspraken gaan we de vaststellingsovereenkomst opmaken. 

Zelftest

Wilt u weten of mediation ten behoeve van een ontslag met wederzijds goedvinden iets voor u is? Doen dan de zelftest. Noot: Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.

Contact 

Heeft u vragen over ontslag met wederzijds goedvinden of wilt u meer informatie? Laat Lucida je helpen! Wij adviseren je graag. Bel naar 0487-540110 of mail mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.