Bemiddeling

Heeft u een conflict of probleem in relationele sfeer of op de werkvloer en wilt u dit oplossen door middel van bemiddeling? Dan helpen wij u graag! Lucida heeft professionele bemiddelaars en coaches om u te helpen bij dergelijke kwesties. Soms lopen conflicten zo hoog op dat er een derde persoon aan te pas moet komen om het samen met u op te lossen. Bij bemiddeling blijft de bemiddelaar geheel neutraal en zal de focus voornamelijk liggen op de (gezamenlijke) belangen van beide partijen. Alleen door ons te richten op de toekomst met oog voor het verleden, kunnen we tot optimale resultaten en oplossingen komen.

U kunt bemiddeling inschakelen bij een echtscheiding, familiezaken, een arbeidsconflict of een ander zakelijk geschil. Voordat we beginnen met de bemiddeling zullen we samen de startovereenkomst of mediationovereenkomst bespreken. Hierin staan alle voorwaarden die te maken hebben met het bemiddelingstraject. Zo weet u meteen wat u te wachten staat wanneer u met bemiddeling begint. 

Er is een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om de bemiddeling succesvol te maken zoals:

  • Vrijwilligheid: het is belangrijk dat alle partijen vrijwillig mee doen aan het bemiddelingsproces. Daarnaast bent u vrij om het traject te beëindigen wanneer u dat wilt.
  • Communicatie: tijdens de bemiddeling is communicatie heel belangrijk. Blijf communiceren met elkaar om tot de kern van het conflict te komen en wederzijds begrip te creeren.
  • Vertrouwelijkheid:alle dingen die besproken worden tijdens de gesprekken zijn vertrouwelijk en worden niet gedeeld met derden.
  • Neutraliteit: de bemiddelaar dient geheel neutraal en onpartijdig te zijn.
  • Onafhankelijkheid: de bemiddelaar is onafhankelijk en zorgt ervoor dat de relevante onderwerpen besproken worden.
  • U kunt zelf invulling geven aan de afspraken die gemaakt worden, uiteraard mits deze binnen de grenzen van de wet blijven. 

Om erachter te komen of bemiddeling of mediation iets voor u is kunt u de zelftest doen. Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.

Aan het einde van het bemiddelingsproces worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een afsprakenlijst of vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is privaatrechtelijk en niet vrijblijvend. Zodra de overeenkomst ondertekend is, bent u eraan gebonden. 

Contact

Heeft u bemiddeling nodig in bijvoorbeeld familie zaken of een conflict op de werkvloer? Lucida staat graag voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. U kunt onderstaand contactformulier invullen of bellen naar 0487-540110 of mail info@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.