Familiezaken

Zit u in een conflict met uw familie? Bent u op zoek naar bemiddeling? Dan bent u bij Lucida aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van familiezaken. Onze expertise ligt in het bemiddelen van conflicten, waarbij conflicten in familiezaken één van onze specialisaties is. Tijdens de bemiddeling praten we met alle partijen. Daarnaast houden we rekening met zowel de zakelijke kant van het conflict als met de emoties die het conflict met zich mee kunnen brengen.

Het traject

Wanneer u start met mediation met uw familie, is het van groot belang dat u bereid bent om het gesprek aan te gaan met de mensen waarmee u in een conflict zit. Dit is essentieel om uit de impasse te komen en afspraken te maken. Er zijn een aantal zaken erg belangrijk als het draait om bemiddeling in familiezaken.

Vrijwilligheid

Zoals hierboven reeds vermeld, begint het oplossen van familiezaken bij de vrijwilligheid van alle partijen. Als deze vrijwilligheid niet bij ieder aanwezig is, dan heeft het ook weinig zin om met de andere partij(en) in gesprek te gaan. Het doel van de sessie is om iets op te lossen en dit gaat alleen als beide of alle partijen vrijwillig meewerken aan de mediation.

Neutrale bemiddelaar

Als u een bemiddelaar zoekt voor familiezaken dan is het verstandig om een bemiddelaar te kiezen die beide of alle partijen niet kent. Dit maakt het makkelijker voor de bemiddelaar om neutraal te blijven en zorgt voor een eerlijk verloop van het proces.

Vertrouwen

Bij elke sessie die gehouden wordt, is het belangrijk dat alles wat onderling besproken wordt, geheim is en blijft. 

Professionele aanpak

Een bemiddelaar staat voor een professionele aanpak. De bemiddelaar zorgt ervoor dat alle partijen zich gehoord voelen en dat alle onderwerpen aan de orde komen, zodat er een zo goed mogelijk resultaat behaald wordt. 

Aandacht

Bij bemiddeling in familiezaken is aandacht voor elkaar en elkaar serieus nemen in wat er is, van groot belang. De bemiddelaar houdt ook dit goed in de gaten. 

Toekomstgericht

Wij richten ons vooral op wat beide partijen willen bereiken. De focus ligt niet zozeer op acties uit het verleden, maar juist op hoe de toekomst het beste gevormd kan worden.
Uiteindelijk streven wij naar een oplossing waar iedereen achter staat. Wij proberen dan ook altijd de partijen zelf met een oplossing te laten komen. 

Contact

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen met betrekking tot familiezaken? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. U kunt ook bellen naar  0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.