Mediation bij arbeidsconflict

Bij conflicten op de werkvloer zien we regelmatig dat elke partij voor zijn eigen gewin gaat en gelijk wil krijgen, waar nodig ten koste van de ander. Tijdens de mediation voor het arbeidsconflict zetten we de echte belangen centraal. Vragen die een rol kunnen spelen bij een arbeidsconflict zijn:

  • Het conflict is zo hoog opgelopen dat we niet meer kunnen communiceren. Hoe gaan we nu verder?
  • Voor de werkgever is het exit-traject de enige optie, maar de werknemer is het daar niet mee eens. Hoe komen we tot een oplossing?
  • De werkgever staat het niet toe de werknemer te laten re-integreren op een passende functie. Hoe komen ze weer in gesprek? 

Voor beide partijen is een arbeidsconflict erg vervelend. Daarnaast kan het leiden tot hoge kosten en een langdurige situatie van onrust. Wanneer u kiest voor mediation bij een arbeidsconflict kan dit alles voorkomen worden. 

Het traject

Tijdens het traject van mediation bij een arbeidsconflict zorgt de mediator ervoor dat beide partijen met elkaar in gesprek komen. Er zal gezamenlijk naar een oplossing gezocht worden waar beide partijen achter staan. Tijdens het traject zullen de volgende stappen gezet worden:

  • Beide partijen worden van informatie voorzien over het traject
  • Daarna zult u de gelegenheid krijgen om al dan niet in te stemmen met de voorgestelde gang van zaken
  • Wanneer iedereen ingestemd heeft, zal er onder meer gezocht worden naar de gezamenlijke belangen
  • Er worden oplossingen gegenereerd waarbij aan zoveel mogelijk belangen tegemoet gekomen wordt
  • Bij overeenstemming over de oplossing wordt een afsprakenlijst ondertekend of een vaststellingsovereenkomst opgesteld. 

Contact

Wilt u uw arbeidsconflict oplossen door middel van mediation? Voor meer informatie neem contact op via 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen. Twijfelt u nog of mediation iets voor u is? Doe dan de zelftest om erachter te komen. 

Noot: Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.