Mediation Tiel

Gaat u scheiden of bent u verwikkeld geraakt in een conflict op het werk? Wanneer u er zelf niet meer uitkomt is het verstandig om naar een professional te stappen. Lucida biedt mediation in Tiel en omstreken en kan hierin uitkomst bieden. 

Wat is mediation?

Mediation is de bemiddeling tussen twee of meerdere partijen die verwikkeld zijn geraakt in een conflict of conflictueuze situatie en daar zelf niet meer uitkomen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een scheiding, onenigheid op het werk of familiezaken. De mediator begeleidt het gesprek, zorgt ervoor dat er rekening wordt gehouden met ieders belangen en dat er optimale resultaten worden behaald.  

Vanuit onze spreeklocatie in Tiel hebben we al veel mensen met mediation mogen helpen. Onze ervaren en deskundige mediators hebben ieder zo hun eigen expertise. Daardoor is er altijd wel iemand binnen Lucida die u de juiste hulp kan bieden. 

Basisuitgangspunten voor mediation

Om de mediation te laten slagen, zijn enkele basisuitgangspunten belangrijk om te weten:

  • De mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om zo nodig het traject te beëindigen.
  • De mediator is te allen tijde neutraal en onpartijdig. 
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk. 
  • De mediator heeft aandacht voor de communicatie tussen partijen.
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de te maken afspraken. 

De afspraken die tijdens de mediation worden gemaakt, worden vastgelegd in een afsprakenlijst, vaststellingsovereenkomst of convenant. Deze overeenkomst is privaatrechtelijk en niet vrijblijvend. Wanneer u uw handtekening onder het document heeft gezet, dient u zich aan de gemaakte afspraken te houden. Uit onderzoek blijkt dat afspraken in een mediation gemaakt, goed worden nagekomen.

Wilt u weten of mediation iets voor u is? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl.

Contact

Plan een gratis intakegesprek bij Lucida in. Dit kan eenvoudig door te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110. U kunt ook het onderstaand contactformulier invullen. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.