Mediator Oss

Bent u in conflict geraakt met iemand op de werkvloer? Of hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? In zulke situaties kunt u het gevoel hebben dat u er alleen niet meer uitkomt. In dat geval is het verstandig om naar een professional te stappen. Zoekt u een mediator in de regio Oss en omstreken? Bij Lucida kunnen we u verder helpen.

Wat is mediation?

Mediation is de bemiddeling tussen twee of meer partijen die met elkaar in conflict zijn geraakt of uit de situatie willen en zonder hulp niet tot een oplossing kunnen komen. Voorbeelden van zulke situaties zijn scheidingen, arbeidsconflicten en onenigheid in de familiesfeer. Een mediator faciliteert het gesprek tussen de partijen en zorgt ervoor dat dit in goede orde verloopt. Op deze manier kunnen er optimale resultaten behaald worden. 

Lucida beschikt over verschillende spreeklocaties, namelijk in Druten, Tiel, Nijmegen, Beuningen en Wijchen. Van hieruit hebben we al vele mensen kunnen helpen door middel van mediation. Onze bekwame bemiddelaars hebben ieder hun eigen expertise. Zo is er altijd iemand voor u beschikbaar om u de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Basisuitgangspunten voor mediation

Om het mediationtraject succesvol te kunnen doorlopen, is het voor alle partijen van belang om rekening te houden met een aantal basisuitgangspunten:

  • U neemt vrijwillig deel aan het traject. Dit houdt in dat u er altijd voor kunt kiezen om zo nodig de mediation weer te beëindigen;
  • De bemiddelaar is te allen tijde neutraal en dient onpartijdig te zijn;
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk;
  • De mediator heeft aandacht voor de communicatie tussen de partijen en zorgt dat ieders wensen en belangen aan bod komen;
  • U bepaalt zelf, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, welke invulling u geeft aan de te maken afspraken.

De afspraken die tijdens het mediationtraject worden gemaakt, worden vastgelegd in een afsprakenlijst, vaststellingsovereenkomst of convenant. Dit document is privaatrechtelijk en niet vrijblijvend. Dit houdt in dat, wanneer u uw handtekening onder het document heeft gezet, u zich aan de gemaakte afspraken dient te houden.

Benieuwd of mediation iets voor u is? Doe de zelftest van www.rechtspraak.nl.

Contact

Het is ook mogelijk om een gratis intakegesprek bij ons te plannen. Dit doet u eenvoudig door contact op te nemen en te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.