Familiemediation

In elke familie gaat het wel eens moeilijk. Soms zijn er momenten dat je er samen niet uit komt. Als dit langere tijd duurt, heeft u dan al eens gedacht aan familiemediation? Het kan namelijk een goede oplossing zijn voor u en uw familie of gezin. 

Het traject

Zodra er een conflict is binnen de familie die niet onderling opgelost kan worden, is het handig om een mediatior in te schakelen. Door middel van het voeren van gesprekken, zal de communicatie tussen beide partijen verbeterd worden en er zal meer begrip zijn voor elkaar. 

Bij familiemediaton is er een onafhankelijk persoon die met alle betrokken partijen van het conflict zal praten. Daarbij wordt er rekening gehouden met de zakelijke kant van het conflict, maar ook met de emotionele kant. Het doel van familiemediaton is dat uw relatie wordt hersteld en dat jullie je op de toekomst richten en niet meer op wat er in het verleden is gebeurd. 

Wanneer familiemediation?

Familiemediation is in te zetten bij verschillende conflicten. Dit kan een klein conflict binnen het gezin zijn, maar het kan ook een groter uit de hand gelopen conflict zijn in de familie. Denk bijvoorbeeld aan een erfenis die verdeeld moet worden of wie de zorgen op zich neemt van een familielid tijdens een scheiding. Bij Lucida staan we in ieder geval voor u klaar, in welke situatie dan ook. 

Voorwaarden voor familiemediation

Een van de belangrijkste voorwaarden van familiemediaton is dat alle partijen bereid zijn om mee te doen en om met elkaar om tafel te gaan. De emoties kunnen soms hoog oplopen en daarom is het zo belangrijk dat de basis geheel vrijwillig is en dat alles bespreekbaar gemaakt kan worden. Enkele (andere) basisuitgangspunten voor mediation zijn:

  • Vrijwilligheid: u doet vrijwillig mee en u bent altijd vrij zijn om het traject te beëindigen.
  • Onafhankelijkheid: dit geld uiteraard voor de familiemediator. De mediator zal volkomen onafhankelijk (en neutraal) moeten zijn om het proces goed te laten verlopen.
  • Structurele aanpak: tijdens het proces is het belangrijk dat het enigzins gestructureerd verloopt om het voor alle partijen zo overzichtelijk mogelijk te houden.
  • Aandacht: aandacht voor elkaar, maar ook aandacht van de familiemediator voor de communicatie tussen de verschillende partijen.
  • Achterliggende belangen: om vooruit te komen is het goed om te kijken naar de achterliggende belangen van de partijen.
  • Afspraken: u kunt samen met de andere partijen afspraken maken (uiteraard binnen de grenzen van de wet). 

Contact

Wilt u meer informatie met betrekking tot familiemediation of direct een afspraak maken? Bel dan naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. Wij helpen u graag! 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.