Mediation bij scheiding

Heeft u ervoor gekozen om te gaan scheiden en wilt u gebruikmaken van mediation bij uw scheiding? Mediation helpt u om de scheiding zo voorspoedig mogelijk en met zo min mogelijk strijd te laten verlopen. Er wordt rekening gehouden met de belangen van beide partijen, er zal onderhandeld worden over oplossingen. 

Om erachter te komen of u gebruik wilt maken van mediation, kunt u bij Lucida geheel vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek aanvragen. Dit is een informatief gespek en zal ongeveer een half uur duren. Daarna kunt u besluiten of u het mediation-traject wilt starten.  

Voordelen

Mediation bij een scheiding heeft verschillende voordelen. Zo is het goedkoper en efficienter dan wanneer u met een advocaat in zee gaat. Er wordt rekening gehouden met de belangen van beide partijen. De mediator zal op zoek gaan naar de juiste balans tussen persoonlijke wensen en juridische mogelijkheden. 

Bij een scheiding zullen er veel zaken geregeld moeten worden. We geven u een beknopt overzicht van de zaken die tijdens de mediation aan de orde zullen komen.

  • Alimentatie
  • Het ouderschapsplan
  • De woning
  • Bezittingen en schulden
  • Pensioen
  • Verdelen van de inboedel

Klik hier voor het hele overzicht. 

Alle afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant wordt aangeboden bij de rechtbank. 

Zelftest

Wilt u weten of mediation u kan helpen? Doe dan de zelftest hier. Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. U kunt er ook uw voordeel mee doen.

Relatie-gesprek of relatiecoaching

Mocht u twijfels hebben of scheiding de juiste keuze is, dan kunt u er ook voor kiezen om eerst aan relatiecoaching te beginnen. Lees meer over relatiecoaching. 

Contact

Heeft u hulp nodig of wilt u meer informatie over mediation bij scheiding? Wij bespreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden. U kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Toch liever bellen? Bel dan naar 0487-540110 of u kunt mailen naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.