Scheiden mediation

Wanneer u besloten heeft om te scheiden, kunnen er veel dingen op u af komen. Er zullen weer nieuwe afspraken gemaakt worden over de toekomst. Emoties zullen een rol spelen. Het kan al met al een (zeer) lastige periode zijn, maar toch zal het een en ander geregeld moeten worden. Dit kan met een advocaat, maar een efficientere manier is te kiezen voor mediation. Lucida heeft diverse bemiddelaars die u in deze periode kunnen begeleiden! 

Voordelen mediator bij scheiden

Wanneer u kiest om te scheiden met behulp van mediation, zijn hier vele voordelen aan verbonden. Allereerst zijn de kosten lager in vergelijking met het in de arm nemen van advocaten. Een mediator behartigt de belangen van beide partijen. De mediator is ook altijd met u op zoek naar de juiste balans tussen de wensen en de juridische mogelijkheden. Uiteindelijk is het vinden van een passende oplossing, een convenant waar ieder achter staat, het einddoel. 

Er zijn verschillende zaken die geregeld moeten worden als u gaat scheiden:

  • Wat wordt met het huis gedaan?
  • Hoe wordt de inboedel verdeeld?
  • Hoe wordt het ouderschapsplan ingevuld?
  • Welke afspraken worden er gemaakt omtrent de alimentatie?
  • Hoe zit het met de pensioenen?
  • Hoe ziet de procedure van de scheiding eruit?

U kunt hier een volledig overzicht vinden van belangrijke onderwerpen die in het licht van een scheiding behandeld zullen worden. De afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Deze zal in het geval u gehuwd bent of geregistreerd partners, bij de rechtbank worden aangeboden. 

Relatiecoaching

Weet u nog niet zeker of u wel wilt scheiden? Bij Lucida bieden wij ook relatiecoaching aan. We kunnen altijd in een vrijblijvend gesprek ontdekken of relatiecoaching iets voor u is. 

Contact

Wilt u graag meer weten over mediation tijdens het scheiden? Vraag gerust naar de mogelijkheden bij Lucida. Wij helpen u graag! U kunt contact opnemen via het contactformulier. U kunt ook direct bellen naar 0487-540110 of mailen naar mail@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.