Scheiden met een mediator

Bent u van plan om te gaan scheiden? Een scheiding is nooit prettig en brengt vaak veel emoties met zich mee. Daarnaast valt er veel te regelen wanneer u gaat scheiden. Om de scheiding zo goed mogelijk en zonder al te veel strijd te laten verlopen, kunt u ervoor kiezen om te scheiden met een mediator. U kunt bij Lucida een gratis intakegesprek aanvragen. Tijdens deze intake zullen we u informatie geven over het traject, dit is geheel vrijblijvend. Daarna kunt u beslissen of u wilt scheiden met een mediator. 

Hoe werkt scheiden met een mediator? 

De mediator die u door uw scheiding heen helpt, zorgt ervoor dat u samen met uw (ex)partner in gesprek gaat, zodat jullie kunnen spreken en zo nodig onderhandelen over alles wat er geregeld moet worden. Het kan natuurlijk voorkomen dat jullie er samen niet uit komen en vastlopen. Een mediator zorgt ervoor dat dit opgelost wordt en dat jullie er samen wel uit kunnen komen. Een mediator helpt u met het verdelen van de financien en het invullen van het ouderschap. Door een mediator in te schakelen kunt u uw scheiding goedkoper en efficiënter regelen dan wanneer u een advocaat inschakelt. Bij mediation wordt er rekening gehouden met de wensen en behoeften van beide partijen en wordt er een balans gezocht tussen de wensen en behoeften en de juridische mogelijkheden. 

Wat moet er geregeld worden tijdens een scheiding?

  • Afspraken rond alimentatie
  • Het ouderschapsplan
  • Verdeling van bezittingen en schulden
  • Aanspraken op pensioen
  • Afspraken over het huis 

Dit is maar een korte lijst, wilt u het volledige overzicht zien van onderwerpen die aan bod zullen komen? Klik dan hier voor het overzicht. Alle afspraken die gemaakt worden tijdens het mediation trajet, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. 

Relatietherapie

Zit u nog in een relatie en twijfelt u of u deze wilt voortzetten of dat u wilt scheiden? U kunt bij Lucida ook een relatie-gesprek of relatiecoaching doen. Lees meer over relatiecoaching

Meer informatie

WIj helpen u graag om het beste advies te geven. U kunt vrijblijvend onderstaand formulier invullen voor meer informatie of direct een afspraak maken. Liever bellen of mailen? Dat kan naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.