Burn-out coach

Stress brengt het lichaam in staat van paraatheid. Die spanning kan helpen om bij een lastige klus te presteren of stelt je in staat extra alert te reageren. Deze gevoelens zijn gezond, mits de draaglast en draagkracht met elkaar in evenwicht zijn. Heeft u het idee dat het evenwicht zoek is en de draaglast groter is dan u aan kan? Een burn-out coach kan u helpen. 

Wat is een burn-out?

Een burn-out wordt ook wel het Emotional Exhaustion Syndrome genoemd. Kenmerkend van deze stoornis is een gevoel van uitputting van lichaam en geest. Een burn-out kan ontstaan in een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen of gebeurtenissen die kort na elkaar hebben plaatsgevonden zonder een periode van herstel. Bij een burn-out hebben lichaam en geest moeite om zich te kunnen herstellen. In sommige gevallen lukt het helemaal niet meer. U heeft dan bijvoorbeeld het gevoel alsof de rek eruit is en er iets is geknapt. 

Symptomen

Wanneer u te maken heeft met een burn-out, heeft uw lichaam continu te maken met stress. Gevolgen hiervan zijn allerlei klachten en uitputting. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten. In zo’n periode kunt u onder meer de volgende klachten ervaren:

  • Gevoel van onrust;
  • Paniekaanvallen;
  • Aversie tegen het werk;
  • Slaapstoornissen;
  • Het gevoel hebben dat u volledig bent uitgeput;
  • U bent sneller geïrriteerd dan normaal.

Zijn mensen te lang overbelast, dan worden ze steeds emotioneler. Hierdoor kunnen woede-uitbarstingen, agressie, wantrouwen en depressieve gevoelens ontstaan. Vaak is de overbelasting dan zo groot dat rust alleen niet meer helpt. Een burn-out is het eindstadium van een langdurige roofopbouw op lichaam en geest.

Er wordt veel coaching aangeboden op het gebied van stress en burn-out klachten. Vaak richten deze aanpakken zich op symptoombestrijding, in plaats van daadwerkelijk te kijken naar de oorzaak achter de klachten. Met een gevarieerd aanbod kunnen wij u een gedegen en persoonlijke begeleiding bieden die ingaat op de oorzaak van de klachten. Aan de hand van een vrijblijvend kosteloos intakegesprek bekijken we met u welke begeleiding u écht nodig heeft. Op basis van uw persoonlijke klachten en wensen vinden we samen een goede invulling op maat. 

Contact

Wilt u meer informatie over burn-out coaching? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact op door te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.