Conflictbemiddelaar

We hebben bijna allemaal wel eens een situatie meegemaakt waarin we verwikkeld zijn geraakt in een conflict. Het kan dan ook voorkomen dat het niet lukt om het onderling uit te praten en tot een oplossing te komen. Hiet is in dat geval niet nodig om direct een advocaat in te schakelen! Lucida biedt namelijk mediation aan waarin gesproken wordt met behulp van een conflictbemiddelaar. Hierbij gaat een derde, onafhankelijk persoon u en de andere partij in het conflict begeleiden om een duurzame oplossing te vinden. 

Waar kan een conflictbemiddelaar u bij helpen?

Een conflictbemiddelaar, ook wel een mediator genoemd, kan worden ingeschakeld in allerlei soorten situaties. Dit kan bijvoorbeeld in het geval van  (echt)scheidingen, arbeidsconflicten, familiezaken of zakelijke conflicten. Een conflictbemiddelaar begeleidt u tijdens het gehele mediationtraject en helpt zowel particulieren als bedrijven en instellingen. 

Het proces

Onder begeleiding van een conflictbemiddelaar gaat u het gesprek aan met de andere partij. U wordt begeleid tijdens de gesprekken en ieder kan zijn of haar verhaal doen. De situatie wordt in kaart gebracht en de wensen van ieder worden besproken. De bemiddelaar is neutraal en onafhankelijk. De belangen van iedere partij wegen in principe even zwaar. Het doel is om uiteindelijk een duurzame oplossing te vinden waar ieder achter staat. Alle gemaakte afspraken worden in een vaststellingsovereenkomst of convenant vastgelegd. Zodra deze is ondertekend, dienen de partijen zich aan de gemaakte afspraken te houden en uit onderzoek blijkt dat men dit ook goed doet. 

Waarom een conflictbemiddelaar inschakelen?

Wanneer u kiest voor mediation, brengt dit vele voordelen met zich mee ten opzichte van een juridische procedure. Met behulp van een conflictbemiddelaar wordt er namelijk binnen een informele sfeer een oplossing gevonden. Daarnaast kunnen de partijen zelf vorm geven aan hun oplossing. Het is kostenefficienter, sneller en in tegenstelling tot in een juridische procedure, worden hier geen afspraken opgelegd. 

Zelftest

Wilt u erachter komen of een conflictbemiddelaar u kan helpen? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl. en kom erachter!  

Contact

Wilt u meer weten over hoe een conflictbemiddelaar te werk gaat of wilt u iets weten over onze andere diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook een gratis intakegesprek inplannen. Bel naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.