Echtscheiding aanvragen

Heeft u ooit elkaar beloofd om bij elkaar te blijven “tot de dood u scheidt”, maar blijkt dat u die belofte niet kunt nakomen en wilt u een echtscheiding aanvragen? Ga dan aan de slag met mediation bij een van de mediators van Lucida om er samen met uw partner goed uit te komen voor uzelf en als u kinderen heeft, ook zeker voor uw kinderen.

Gratis intakegesprek

Voordat u een traject met een mediator start, is het goed om te weten of mediation iets voor u is. Daarom bieden wij u een gratis intakegesprek aan. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten en is informatief en vrijblijvend. Daarna besluit u of u een mediationtraject wilt starten. Lees alles over de kosten van mediation en een vrijblijvend intakegesprek.

Echtscheiding aanvragen en mediation

Bij echtscheidingsmediation gaat u samen aan de slag om de echtscheiding vorm te geven.

Bij een echtscheiding komen veel praktische zaken kijken. Zaken waar u misschien helemaal niet aan heeft gedacht of waar u door alle emoties helemaal niet aan wilt denken. Om een paar voorbeelden te noemen: de partneralimentatie, kinderalimentatie, omgangsregelingen, pensioenen, de fiscus en de verdeling van de spullen. De mediator helpt u om hier samen afspraken over te maken. U gaat daarbij met elkaar in gesprek en onderhandelt met elkaar over de zaken die geregeld moeten worden. De mediator leidt u door alle onderwerpen, maar draagt zelf geen oplossingen aan en is onpartijdig. Juist omdat u zelf aan de slag gaat met het bedenken van oplossingen, is het van belang dat u er allebei achter staat om met de mediation aan de slag te gaan.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Als u voor mediation kiest, dan “gaat” u voor afspraken waar u zich beiden in kunt vinden. U heeft namelijk samen deze afspraken gemaakt. Dit is anders dan wanneer u beiden een advocaat inschakelt die meer oog heeft voor de winst van zijn/haar cliënt. Een mediator is bovendien vele malen goedkoper dan het inschakelen van een advocaat.

Contact

Wilt u een echtscheiding aanvragen? Ga dan aan de slag met een mediator om er samen goed uit te komen. Neem contact op met Lucida om een afspraak te maken. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend. U kunt daarna bepalen of u met mediation aan de slag gaat om tot een echtscheiding te komen.