Mediator Nijmegen

Bent u op zoek naar een mediator in Nijmegen en omstreken? Ons kantoor is gevestigd aan de Wijchenseweg 116 in Nijmegen. Lucida heeft verschillende mediators die u graag helpen bij het oplossen van uw conflict. Of het nu gaat om een zakelijk geschil of een kwestie in de relationele sfeer, samen met u gaan we aan de slag om op een daadkrachtige manier tot resultaten te komen.

Wat is mediaton?

Mediaton is het bemiddelen tussen twee of meer partijen die met elkaar in conflict zijn gekomen of die tot afspraken willen komen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een scheiding, onenigheid op het werk of familiezaken. 

Als mediator in Nijmegen hebben we al veel mensen in de regio mogen helpen. Dit doen we door met beide partijen in gesprek te gaan. Tijdens deze bijeenkomst(en) gaan we op zoek naar ieders belangen. Het is tenslotte belangrijk dat ieder zich in de uitkomst kan vinden. 

Basisuitgangspunten voor mediation

Om uw mediation te laten slagen zijn er enkele basisuitgangspunten van belang:

  • Mediation is vrijwillig; u kunt er altijd voor kiezen het mediation traject weer te beëindigen wanneer dat nodig is.
  • De mediator dient neutraal en onpartijdig te zijn.
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk.
  • De mediator heeft aandacht voor de communicatie tussen partijen.
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de afspraken. 

Alle tijdens het mediation traject gemaakte afspraken worden vastgelegd in een afsprakenlijst, vaststellingsovereenkomst of convenant. Deze overeenkomst is privaatrechtelijk en niet vrijblijvend. Wanneer u eenmaal uw handtekening onder het contract heeft gezet, dient u zich aan de afspraken te houden. Uit onderzoek is gebleken dat men dat ook goed doet!

Benieuwd of mediation iets voor u is? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl.

Contact

Voor een mediator in Nijmegen kunt u vrijblijvend een intakegesprek inplannen door te bellen naar 0487-540110 of mail naar  info@lucida.nl. Wij zijn u graag van dienst!

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.