Scheiden, advocaat of mediator?

Gaat u scheiden en twijfelt u of u een advocaat of een mediator in de arm wilt nemen? Wij leggen u uit wat de voordelen zijn als u kiest voor mediaton bij uw scheiding. Mediation is een manier om uw scheiding vorm te geven. U gaat met elkaar in gesprek en alle onderwerpen passeren de revu zonder onnodige strijd te moeten voeren. Door de begeleiding van een mediator tijdens uw scheiding, worden impasses doorbroken en kunnen er oplossingen worden bedacht. 

Waarom mediation? 

Mediaton is goedkoper en efficiënter dan wanneer u met een advocaat in zee gaat. De mediator werkt voor u beiden en gaat met u op zoek naar de balans tussen persoonlijke wensen en juridische mogelijkheden. De belangen van beide partijen staan centraal. 

U kunt bij Lucida kosteloos een intakegesprek aanvragen. Dit is een informatief gesprek dat ongeveer 30 minuten zal duren. Daarna kunt u beslissen of u de scheiding met een mediator wil doen. U kunt ook alvast de zelftest doen om erachter te komen of mediation iets voor u is. Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. U kunt er ook uw voordeel mee doen.

Wat moet ik regelen als ik ga scheiden? 

We noemen een paar belangrijke zaken die we behandelen tijdens de mediation. 

  • Alimentatie
  • Ouderschapsplan
  • De woning
  • Het pensioen
  • Verdeling bezittingen en schulden

Het volledige overzicht vindt u hier

Alle afspraken die gemaakt worden, zullen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit wordt in de meeste gevallen aangeboden bij de rechtbank. 

Contact

Wilt u graag het beste advies over wat u precies moet doen bij het scheiden? Laat Lucida u helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op via 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. U kunt er ook voor kiezen om onderstaand contactformulier in te vullen. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.