Zakelijke mediation Beuningen

Is er bij u sprake van een zakelijk conflict?

Bent u verwikkeld geraakt in een zakelijk conflict, dan kan dit leiden tot veel frustratie. Het kan een breuk op directie-/bestuursniveau tot gevolg hebben of een breuk met een klant, leverancier of partner. Is er sprake van een kwestie op zakelijk én privé gebied, dan wordt de situatie nog complexer. Het is logisch dat mensen de confrontatie met de andere partij zo lang mogelijk uitstellen. Toch is het aan te raden om dit soort situaties zo snel mogelijk aan te pakken. Met het verstrijken van de tijd kunnen de directe en indirecte kosten hoog oplopen. Heeft u te maken met een dergelijk conflict en bent u gevestigd of woonachtig in Beuningen? Zakelijke mediation kan uitkomst bieden. 

Zakelijke conflicten worden vaak vertaald in juridische standpunten. Daardoor is het meestal lastig om een constructieve oplossing te vinden. Vanwege alle achterliggende belangen van de diverse partijen is het vaak onduidelijk waar het conflict precies over gaat en wie er welk aandeel in heeft. Elke partij streeft naar eigen gewin en wil gelijk hebben, meestal ten koste van de ander. 

Vragen tijdens het mediationtraject

Tijdens zakelijke mediation zijn er diverse vragen die een rol kunnen spelen:

  • Op welke manier kunnen we zo prettig mogelijk een oplossing voor het conflict vinden, terwijl we ook nog respectvol met elkaar om blijven gaan?
  • Hoe kunnen we onze belangen, zowel privé als zakelijk, in kaart brengen waardoor over en weer begrip kan ontstaan, eventueel ook buiten de zakelijke context om?
  • Is er een mogelijkheid om een andere invulling te geven aan onze professionele relatie, gebaseerd op het belang van de betrokkenen?
  • Doordat het conflict zo hoog is opgelopen, kunnen we als zakelijke partners niet meer goed met elkaar communiceren. Hoe kunnen we het beste met elkaar verder dan wel op een goede manier afscheid nemen?

Voordelen zakelijke mediation

Het oplossen van een conflict op business niveau wordt vaak beter, betaalbaarder en effectiever opgelost dan via andere wegen. Zakelijke mediation heeft hiernaast nog verschillende voordelen:

  • Samen wordt gezocht naar een win-winsituatie waar ieder achter kan staan;
  • De mediator is neutraal en onafhankelijk, creeert veiligheid en een zo prettig mogelijke sfeer tijdens het traject.
  • In plaats van een strijdmodel, wordt gezamenlijk naar oplossingen gekeken;
  • Door de vertrouwelijkheid en de geheimhouding kan vrijuit gesproken worden en is de kans groter dat er daadwerkelijk goede oplossingen 'ontstaan'.

Voor alle betrokken partijen kan een zakelijke conflict groots en ingrijpend zijn. Wordt een gerechtelijke procedure gestart, dan leidt dit meestal tot een langdurige conflictsituatie, hoge kosten en schade aan beiden kanten. Door tijdig te kiezen voor zakelijke mediation kan dit worden voorkomen. 

Contact

Wilt u meer informatie willen over zakelijke mediation, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 0487-540110 of een mail sturen naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.