Zakelijke mediation Tiel

Bent u verwikkeld geraakt in een zakelijk conflict?

Wanneer u te maken heeft met een conflict op zakelijk gebied, dan kan dit veel frustratie met zich meebrengen. In een aantal gevallen kan het zelfs leiden tot een breuk op directie- of bestuursniveau en/of er kunnen breuken met klanten, leveranciers en partners ontstaan. Het is begrijpelijk dat u de confrontatie zo lang mogelijk wilt uitstellen. Toch kunt u in dit soort gevallen beter zo snel mogelijk actie ondernemen. Doet u dit niet, dan kunnen de directe en indirecte kosten flink hoog oplopen. Is er in uw situatie sprake van een conflict op business niveau en wilt u dit graag oplossen? Zakelijke mediation bij ons kantoor in Tiel kan uitkomst bieden. 

Doordat er bij een zakelijk conflict vaak juridische standpunten worden ingenomen, is het vaak lastig om tot een constructieve oplossing te komen. Vaak is er onduidelijkheid over waar het conflict precies over gaat en wie hier welk aandeel in heeft. Het kan voorkomen dat partijen, ten koste van de ander, alleen nog maar streven naar eigen gewin. 

Vragen gedurende mediationtraject

Verschillende vragen kunnen een rol spelen tijdens zakelijke mediation:

  • Hoe kunnen we op een goede wijze een oplossing vinden voor het conflict en hierbij respectvol met elkaar omgaan?
  • Op welke manier kunnen we ieder onze belangen bespreekbaar maken, zodat er begrip kan worden gevormd binnen en eventueel buiten de zakelijke context?
  • Is er een optie om, gebaseerd op het belang van alle betrokken partijen, een andere invulling te geven aan onze professionele relatie?
  • Het conflict is zo hoog opgelopen dat het niet meer lukt om als zakelijke partners goed met elkaar te communiceren. Hoe kunnen we het beste met elkaar verder dan wel op een goede manier afscheid nemen?

Voordelen van zakelijke mediation

Kiest u voor zakelijke mediation, dan wordt uw conflict vaak sneller, goedkoper en efficiënter opgelost dan wanneer u voor een andere methode kiest. Hieronder vindt u de voordelen van zakelijke mediation op een rijtje:

  • Samen wordt er naar een opgelost gezocht waar ieder zich in kan vinden, waardoor er een win-winsituatie ontstaat;
  • In plaats van dat het strijdmodel 'plaatsvindt', wordt er dus juist gezamenlijk naar oplossingen gezocht;
  • Elke partij krijgt de kans om zijn verhaal te doen en daar op een goede manier over te spreken met de andere partij(en);
  • Mediation is snel en efficient;
  • Belangrijke voorwaarden voor mediation zijn (de afspraken omtrent) vertrouwelijkheid en geheimhouding;
  • De mediator, die fungeert als een neutraal en niet emotioneel betrokken partij, creëert een veilige sfeer.

Voor alle betrokken partijen kan een zakelijk conflict een groot en ingrijpend verlies betekenen. Wordt een gerechtelijke procedure gestart, dan kan dit leiden tot een langdurige conflictistuatie, hoog oplopende kosten en schade aan beide kanten. Door op tijd te kiezen voor zakelijke mediation kan het conflict postiever uitpakken voor ieder. 

Contact

Wilt u meer weten over zakelijke mediation? Neem dan contact met Lucida op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ons ook bereiken door te bellen naar 0487-540110 of een mail te sturen naar mail@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.