Coaching burn-out

Wanneer u te maken heeft met stress, dan is uw lichaam in opperste staat van paraatheid. Deze spanning kan van pas komen als u bijvoorbeeld moet presteren bij een lastige klus. Het maakt dat u extra alert bent. Dit soort gevoelens zijn gezond, mits de belasting en de belastbaarheid in evenwicht zijn. Voelt u dat de belasting groter is dan u aan kan? Coaching bij een burn-out kan hierbij uitkomst bieden. 

Wat is een burn-out?

Emotional Exhaustion Syndrome. Zo wordt een burn-out ook wel genoemd. Een belangrijk kenmerk van een burn-out is dat u het gevoel heeft dat uw lichaam en geest uitgeput zijn. Het kan ontstaan doordat u langdurig bent blootgesteld aan extreme stress, u een zeer ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt of meerdere gebeurtenissen zonder dat u tijd heeft gehad om hiervan te herstellen. Heeft u een burn-out, dan hebben uw lichaam en geest moeite om zich te kunnen herstellen. Het kan zelfs zo erg zijn dat herstellen helemaal niet meer lukt. U kan dan het gevoel hebben dat de rek er volledig uit is en er iets is geknapt. 

Symptomen

Bij een burn-out heeft uw lichaam continu te maken met stress. Hierdoor kunnen verschillende klachten en uitputting ontstaan. Hoe meer u bent uitgeput, hoe meer klachten u ondervindt. In zo’n situatie kunt u onder meer de volgende symptomen ervaren:

  • Een gevoel van onrust;
  • Paniekaanvallen;
  • Geen energie om te werken of huishoudelijke taken op te pakken
  • concentratieproblemen en geheugenklachten;
  • Moeite hebben met slapen;
  • Volledig uitgeput zijn;
  • U raakt eerder geïrriteerd.

Als mensen langdurig zijn overbelast, dan worden ze steeds emotioneler. Gevolg hiervan is dat er woede-uitbarstingen, agressie, wantrouwen en depressieve gevoelens kunnen ontstaan. Op dat moment is de overbelasting zo groot dat alleen rust nemen niet meer helpt. 

Er zijn ontzettend veel organisaties die coaching bij een burn-out aanbieden. Vaak richten deze aanpakken zich echter alleen op symptoombestrijding en wordt er niet gekeken naar de achterliggende oorzaak. Met ons gevarieerde aanbod kunnen wij u betrouwbare en persoonlijke begeleiding bieden, waarbij we dieper ingaan op de oorzaak van uw klachten. Aan de hand van een vrijblijvend kosteloos intakegesprek bekijken we welke begeleiding u écht nodig heeft. Op basis van uw persoonlijke klachten en wensen vinden we samen een goede invulling op maat.

Contact

Wilt u meer informatie over coaching bij een burn-out? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact op door te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.