Echtscheiding

Bij een echtscheiding zal de rechter uiteindelijk uw huwelijk ontbinden. Wanneer u een echtscheiding start, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Om uw scheiding goed te laten verlopen kunt u gebruik maken van mediation. Dit is een manier om vorm te geven aan uw echtscheiding door in gesprek te gaan en te praten en onderhandelen over alle onderwerpen die geregeld moeten worden. Een scheiding is al vervelend genoeg en mediation is een manier om zonder strijd afspraken met elkaar te maken. 

Relevante onderwerpen 

Door te kiezen voor mediation regelt u uw echtscheiding efficiënter en goedkoper. De mediator zal alle relevante onderwerpen bespreken. U kunt dan denken aan:

  • Het ouderschapsplan, in het geval u minderjarige kinderen heeft.
  • De hoogte en de voorwaarden van alimentatie
  • De woning
  • De inboedel
  • Het gezamenlijke vermogen en de gezamenlijke schulden
  • Verzekeringen
  • Aanpassen van testament
  • De status van het pensioen

Dit is een kleine greep uit de belangrijke onderwerpen die aan bod zullen komen, er zijn natuurlijk nog veel meer onderwerpen. Alle afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Deze wordt aangeboden bij de rechtbank. 

Mediation iets voor u?

Bent u niet getrouwd en gaat u uit elkaar? Ook als u niet getrouwd bent, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Ook dan kunt u kiezen voor een mediator. Wilt u weten of mediation u kan helpen in uw situatie? Doe dan de zelftest hier! Bent u nog niet zeker of u wilt scheiden? U kunt bij Lucida ook terecht voor een relatiegesprek of relatiecoaching. 

Contact

Om te beslissen of u een mediator wilt inschakelen voor uw echtscheiding kunt u kosteloos een intakegesprek aanvragen via onderstaand formulier. Voor een afspraak kunt u contact opnemen via 0487-540110 of mailen naar mail@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.