Familie mediation

Het traject

Conflicten binnen de familie? Komt u er met elkaar niet meer uit en heeft u hulp nodig van een derde persoon? Dan kunt u misschien gebruik maken van familie mediation. Wij kunnen u daarbij helpen. Familie mediation helpt u om oplossingen te bereiken voor het probleem. Dit doen wij door met elkaar het gesprek aan te gaan. Tijdens deze gesprekken zullen we niet alleen aandacht besteden aan -indien aan de orde- de zakelijke aspecten van het conflict, maar zeker ook aan de emoties die erbij komen kijken. 

Voordat u begint aan familie mediation is het handig om na te denken of u überhaupt bereid bent om te praten met degene waarmee u een conflict heeft. Want zonder praten kunnen we niet ver komen. We zullen door middel van het voeren van gesprekken proberen om de communicatie tussen de partijen te verbeteren zodat u elkaar beter kunt gaan begrijpen. De mediatior zal er uiteraard neutraal in staan. 

Wanneer familie mediation?

Familie mediation is in te zetten in verschillende situaties. U kunt bijvoorbeeld denken aan een uit de hand gelopen scheiding, een verstoorde familieverhouding of er moet een erfenis verdeeld worden en u kunt er onderling niet uitkomen. Dit zijn een aantal situaties, maar zo zijn er nog veel meer waar we u bij kunnen helpen. 

Oplossing voor de lange termijn

Alles wat besproken wordt in de gesprekken van familie mediation zal vertrouwelijk zijn. Onze mediator zal er voor zorgen dat alle onderwerpen die nodig zijn om te bespreken, ook daadwerkelijk besproken zullen worden. Daarbij hebben we aandacht voor iedere partij die ook maar iets kwijt wil over deze onderwerpen. De bedoeling van familie mediation is dat we niet meer terug kijken dan nodig, maar zo veel als mogelijk vooruit kijken. Het gaat minder om wat er is voorgevallen, maar meer wat u kunt doen om samen weer de toekomst in te kunnen. U kunt zelf afspraken maken en beslissen hoe u deze invulling gaat geven. 

Contact

Wilt u starten met familie mediation? Of heeft u wellicht een andere vraag over een van onze andere diensten? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons via 0487-540110 of mailen naar mail@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.