Mediation bij echtscheiding

Een echtscheiding is vaak een vervelend proces waar beide partijen doorheen zullen moeten. Om strijd te voorkomen, kunt u kiezen voor mediation bij uw echtscheiding. Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen met elkaar in gesprek gaan om te onderhandelen en goede afspraken te maken. Wanneer u begeleid wordt door een mediator, kunt u de invulling van het ouderschap (indien van toepassing) en het verdelen van de financiën op uw manier vormgeven. Er worden u geen dingen opgelegd door de rechter. 

Onderwerpen bij echtscheiding

Mediation bij een echtscheiding is goedkoper, efficiënter en er kunnen afspraken gemaakt worden waar beide partijen zich in kunnen vinden. Tijdens een scheiding komt er veel op u af. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

  • Welke afspraken worden er gemaakt over alimentatie?
  • Hoe wordt het ouderschapsplan ingevuld?
  • Wat doen we met de gezamenlijke woning?
  • Wie blijft er in de huur- of koopwoning wonen? Of wordt de koopwoning verkocht?
  • Hoe ziet de echtscheidingsprocedure eruit?
  • Welke aanspraken hebben we ten aanzien van elkaars pensioen?
  • Hoe gaan we de inboedel verdelen?

 Wilt u een volledig overzicht van belangrijke onderwerpen over de echtscheiding? Kijk dan hier 

Alle afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Deze wordt wanneer u gehuwd bent, aangeboden bij de rechtbank. 

Is mediation bij uw echtscheiding iets voor u? Doe dan hier de zelftest  Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. 

Wij helpen u graag

Wilt u meer informatie over mediation bij uw echtscheiding? Bel naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. U kunt ook een vrijblijvend intakegesprek aanvragen voor echtscheidingsmediaton via onderstaand formulier. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.