mediation bij scheiden

Mediation is een vorm van bemiddeling waarmee u zonder al te veel strijd te voeren, kunt onderhandelen over afspraken die gemaakt moeten worden. De begeleiding van een mediator zorgt ervoor dat er balans tussen u beiden is en daardoor kunt u de afspraken die u wilt maken, beter vorm geven. Het voordeel van een mediator is onder meer dat er rekening wordt gehouden met de belangen van beide partijen. Daarnaast is het een stuk goedkoper en efficiënter dan wanneer u de hulp van een advocaat inschakelt. Een scheiding brengt veel geregel met zich mee, naast alle emoties komen er ook veel zakelijke dingen op u af, zoals:

  • Afspraken maken over de kinderen, het ouderschapsplan
  • Afspraken maken over de alimentatie
  • Wat wordt er met de woning gedaan?
  • Hoe wordt de inboedel verdeeld?
  • Hoe wordt het vermogen (of de schulden) verdeeld?
  • Hoe zit het met pensioen en verzekeringen?
  • Moet het testament gewijzigd worden? 

Relatiegesprek of relatiecoaching

Bent ontevreden over uw relatie en twijfelt u of uw partner of u wilt scheiden? U kunt aan relatiecoaching denken. Dit kan u helpen om problemen binnen uw relatie op te lossen en om dichter tot elkaar te komen. U kunt hiervoor een vrijblijvend intakegesprek aanvragen. 

Zelftest

Wilt u weten of mediation u kan helpen bij uw scheiding? Doe dan hier de zelftest en ontdek het! Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. U kunt er ook uw voordeel mee doen.

Contact

Wilt u weten wat mediation bij uw scheiding kan betekenen? Wij bespreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden. U kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Toch liever bellen? Bel dan naar 0487-540110 of u kunt mailen naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.