Mediation in Tiel

Het kan zijn dat u in een conflict of conflictueuze situatie zit, maar hier niet meer uit kunt komen. Het is dan goed om te kiezen voor mediation, zodat een professional u kan helpen. Zit u bijvoorbeeld midden in een scheiding? Door mediation kunt u de scheiding op uw manier regelen. Zo wordt een balans gevonden tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden. Lucida biedt mediation in Tiel en omgeving. Wij kunnen u helpen een passende oplossing te vinden voor alle partijen. 

Basisuitgangspunten voor mediation

Het is belangrijk te weten dat er een aantal basisuitgangspunten is voor mediation:  

  • Mediation is vrijwillig en het traject kan beëindigd worden wanneer nodig;
  • Alle gesprekken zijn vertrouwelijk;
  • Er wordt aandacht besteed aan de communicatie tussen alle partijen;
  • U bepaalt welke invulling u geeft aan de te maken afspraken. Deze moeten uiteraard wel binnen de grenzen van de wet blijven. 

Alle afspraken worden vastgelegd in een afsprakenlijst, convenant of vaststellingsovereenkomst. Alle partijen ondertekenen deze overeenkomst bij akkoord van ieder. Zodra een handtekening is gezet onder het document, dient iedereen zich aan de afspraken te houden (en uit onderzoek blijkt dat dit goed gebeurt). 

Mediation voor diverse conflicten

U kunt kiezen voor mediation in verschillende situaties. Het kan zijn dat er een 'onenigheid' is tussen twee partijen, er kan een arbeidsconflict ontstaan zijn of binnen de familie speelt zich een conflict af. Ongeacht waar het conflict mee te maken heeft, bij Lucida beschikken we over de juiste expertise zodat we u kunnen helpen. 

Tijdens mediation zal een mediator het gesprek begeleiden en wordt er rekening gehouden met ieders belangen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er optimale resultaten behaald worden. De mediator zal zich te allen tijde neutraal en onafhankelijk opstellen. 

Zelftest

Bent u benieuwd of mediation iets voor u is? U kunt een zelftest doen van www.rechtspraak.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden over mediation in Tiel. 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.