mr. Lia Laupman


mr. Lia Laupman

Lia Laupman is sinds de oprichting in 2001 de eigenaar van Lucida. Binnen Lucida werkt zij met meerdere personen.

Zij is zeer actief op het gebied van mediation. Als MfN-registermediator (Mediatorsfederatie Nederland) èn internationaal gecertificeerd: IMI, is zij onder meer verbonden aan de Provincie Gelderland en is zij rechtbank-mediator bij de rechtbank en het gerechtshof Arnhem en Roermond. Mede door haar zeer ruime ervaring is zij ook reviewer bij de SKM (Stichting Kwaliteit Mediators) verbonden aan de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). In deze rol toetst zij en zo nodig adviseert zij collega mediators.

Verder is zij lid van de MfN groep arbeidsmediation. Zij heeft een zeer grote ervaring opgedaan in zowel arbeidsgeschillen en zakelijke conflicten, conflicten in het onderwijs en geschillen tussen burger en overheid, als in mediations op het gebied van familieomstandigheden (conflicten in de familie, omgangsregelingen en erfenissen).

Hiernaast is zij een ervaren coach. Zij is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), Lia begeleidt binnen de context van werk, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers, maar is onder andere ook actief relatiecoach.

Een kleiner deel van haar werkzaamheden betreft het juridisch advies (specialisatie arbeidsrecht), trainingen -zij is geregistreerd bij het CRKBO- en workshops in mediation(vaardigheden), conflictmanagement, onderhandelen en communicatie. Zij is één van de auteurs van het boek "Vaststellingsovereenkomst en mediation" uit de mediationreeks van uitgeverij SDU.

Lia Laupman heeft ruime bestuurservaring, leidinggevende ervaring, is externe vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties, onder ander een groot bedrijf in Nijmegen, klachtenfunctionaris en voorzitter van de Landelijke Klachtencommissie Huurwoningen. Zij is vóór het jaar 2001 vele jaren werkzaam geweest voor grote organisaties (UMC, ING), waarbij ze vaak als adviseur of bemiddelaar werd betrokken bij conflicten binnen en buiten de organisatie.

Haar stijl is te omschrijven als doelgericht, positief en zorgvuldig. Zij confronteert waar nodig en werkt graag resultaatgericht met oog voor het verleden. Zij wekt snel vertrouwen door haar rust en respectvolle benadering. Hierdoor komen mensen in beweging, juist daar waar dat nodig of helpend is.


< Terug naar het overzicht