Scheidingsmediator

Wanneer u gaat scheiden, brengt dat vaak veel emoties met zich mee. Daarnaast zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Een scheidingsmediator helpt u om in goed overleg met uw (ex-)partner afspraken te maken. Om te kijken of mediation bij u past, kunt u bij Lucida kosteloos een intakegesprek aanvragen. Tijdens deze intake krijgt u vrijblijvend informatie over wat u in het mediation-traject te wachten staat. Op basis hiervan kunt u besluiten of u al dan niet gebruik wilt maken van een scheidingsmediator.  

Waarom een scheidingsmediator inzetten?

Soms kan het moeilijk zijn om met uw ex-partner in gesprek te gaan. De mediator die u zal begeleiden tijdens uw scheiding faciliteert het gesprek tussen beide partijen. Zo worden er allerlei relevante onderwerpen besproken, zoals de verdeling van de financiën en het invullen van het ouderschap. Wanneer u kiest voor mediation wordt er rekening gehouden met ieders wensen en belangen en wordt er gezocht naar een evenwicht tussen persoonlijke behoeften en juridische mogelijkheden. 

Welke zaken moeten worden geregeld tijdens een scheiding?

Er zijn veel verschillende onderwerpen waar tijdens een scheiding afspraken over gemaakt moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Afspraken rondom de alimentatie.
  • Het ouderschapsplan.
  • Verdeling van bezittingen en schulden.
  • Aanspraken op pensioen.
  • Afspraken over het huis.

Dit is slechts een korte lijst. U kunt hier het volledige overzicht van onderwerpen inzien. Alle afspraken die tijdens het mediation-traject worden gemaakt, worden vastgelegd in een scheidingsconvenant. 

Relatiecoaching 

Zit u nog in een relatie en twijfelt u of u dit wilt doorzetten of dat u wilt scheiden? U kunt bij Lucida ook terecht voor relatiecoaching

Contact

Wilt u graag aan de slag met een scheidingsmediator? Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Bel naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.