Zakelijke mediation Wijchen

Is er bij u sprake van een zakelijk conflict?

Heeft u te maken met een zakelijk conflict? Dit kan erg frusterend zijn en veel stress met zich meebrengen. Het kan leiden tot een breuk op directie- of bestuursniveau, maar kan ook gevolgen hebben op de relatie met een klant, leverancier of partner in uw organisatie. Wanneer er sprake is van een geschil op zowel zakelijk als privé gebied, dan wordt de situatie nóg complexer. Het is  op zich logisch dat u het conflict liever wilt vermijden. Toch raden we u aan om bij dit soort situaties tijdig in te grijpen. Hoe meer tijd erover heen gaat, hoe hoger de directe en indirecte kosten kunnen oplopen. Bent u verwikkeld geraakt in een conflict op zakelijk niveau en bent u gevestigd of woonachtig in Wijchen? Zakelijke mediation kan u helpen bij het vinden van een oplossing. 

In de meeste gevallen worden zakelijke conflicten vertaald in juridische standpunten. Door bijvoorbeeld lange periodes van conflictueuze situaties of de hoog oplopende emoties van de betrokken partijen is op den duur onduidelijk waar het conflict precies over ging en wie er welk aandeel in heeft. In dat geval is het lastig om tot een constructieve oplossing te komen. Daarbij streeft elke partij steeds meer alleen nog maar naar eigen gewin, ten koste van de ander. 

Vragen tijdens het mediationtraject

Tijdens een zakelijk mediationtraject zijn er verschillende vragen die een rol kunnen gaan spelen:

  • Hoe kunnen we op een zo prettig mogelijke wijze samen een oplossing vinden en daarbij ook respectvol met elkaar om blijven gaan?
  • Op welke manier krijgen we onze zakelijke en privé belangen in kaart, zodat er begrip kan ontstaan eventueel ook buiten de zakelijke context om?
  • Is het mogelijk om, gebaseerd op onze belangen, een andere invulling te geven aan onze professionele relatie?
  • Doordat het conflict te hoog is opgelopen, kunnen we als zakelijke partners niet meer goed met elkaar communiceren. Hoe kunnen we het beste met elkaar verder dan wel op een goede manier afscheid nemen?

Voordelen zakelijke mediation

Is er bij u sprake van een conflict, dan kan mediation dit op een betaalbaardere en effectievere manier oplossen dan wanneer u voor een andere weg zou kiezen. De inzet van zakelijke mediation heeft daarnaast ook diverse andere voordelen: 

  • De betrokken partijen gaan, onder begeleiding van de mediator, samen op zoek naar een oplossing waar ieder achter kan staan;
  • Er wordt een oplossingsmodel toegepast in plaats van het strijdmodel in de rechtszaal;
  • Belangrijke speerpunten van mediation zijn vertrouwelijkheid en geheimhouding, dit maakt onder meer dat u vrij kunt spreken en dat de kans op oplossingen groter is;
  • De bemiddelaar, onafhankelijk en neutraal, creëert goede en 'veilige' omstandigheden gedurende het traject.

Een zakelijk conflict kan voor alle betrokken partijen een groots en ingrijpend effect hebben. Kiest u ervoor om een gerechtelijke procedure te starten, dan leidt dit in de meeste gevallen tot een langdurige conflictsituatie, hoge kosten en schade bij alle betrokken partijen. Door op tijd te kiezen voor zakelijke mediation, kan dit worden voorkomen. 

Contact

Wilt u meer weten over zakelijke mediation, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 0487-540110 of een mail sturen naar mail@lucida.nl.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.