Conflictbemiddeling

Iedereen krijgt wel eens met een situatie te maken waarin een conflict ontstaat. Maar wat als uw eigen poging om met de wederpartij te gaan praten niet werkt en de situatie verder uit de hand dreigt te lopen? Moet u dan gelijk een advocaat erbij halen? Nee, zeker niet! Conflictbemiddeling kan een goede manier zijn om uw probleem op te lossen. Bij conflictbemiddeling is er een derde, onafhankelijke persoon, de mediator, die u en de andere partij begeleidt om een duurzame oplossing te vinden. 

Waar kan conflictbemiddeling u bij helpen?

Conflictbemiddeling, ook wel mediation genoemd, kan worden ingeschakeld in allerlei soorten situaties. Hiervoor is het uiteraard belangrijk om er rekening mee te houden dat beide partijen bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Een mediator kan u begeleiden in echtscheidingen, arbeidsconflicten, familiezaken, zakelijke conflicten en conflicten met de overheid of in het onderwijs. Een mediator helpt zowel particulieren als bedrijven en andere instellingen. 

Hoe werkt conflictbemiddeling?

Bij conflictbemiddeling gaat u onder begeleiding van een mediator het gesprek aan met de andere partij. Een mediator zorgt ervoor dat iedereen goed gehoord wordt en dat ieders belangen in kaart worden gebracht. Er wordt geen partij gekozen en ook geen oordeel geveld. Het doel van de bemiddeling is dat er een duurzame oplossing wordt gevonden waar beide partijen achter staan. Wanneer goede afspraken zijn gemaakt, worden deze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of convenant. Zodra dit document eenmaal getekend is, dienen alle betrokken zich aan deze afspraken te houden. 

Waarom conflictbemiddeling inschakelen?

Er zijn veel voordelen die conflictbemiddeling met zich mee brengt ten opzichte van een juridische procedure. Zo wordt met behulp van mediation snel en binnen een informele sfeer een oplossing gevonden. Daarnaast hebben de partijen de mogelijkheid om de oplossing samen vorm te geven. Bij een juridische procedure worden afspraken vaak opgelegd. Tot slot kan het kiezen voor mediation helpen om op een prettige manier een oplossing te vinden, wat weer een positieve bijdrage heeft in het licht van de relatie met de ander. 

Bent u benieuwd of mediation iets voor u is? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl.

Contact

Wilt u meer informatie over hoe conflictbemiddeling in zijn werk gaat? Of wilt u een gratis intakegesprek inplannen? Dit doet u eenvoudig door contact op te nemen en te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.