Conflictbemiddeling Tiel

Net als ongelukken, zitten conflicten vaak in een klein hoekje. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. In de meeste gevallen is dit geen probleem en is het geschil eenvoudig op te lossen. Maar wat als het u niet lukt om met de andere partij in gesprek te gaan? Is dat reden genoeg om een advocaat in te schakelen? Nee hoor. Conflictbemiddeling is een succesvol hulpmiddel om conflicten te beslechten. Onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar of mediator, gaat u met de ander op zoek naar een duurzame oplossing waar ieder zich in kan vinden. Op onze spreeklocatie in Tiel staan onze mediators klaar om u te helpen!

Waar kan conflictbemiddeling u bij helpen?

Conflictbemiddeling wordt ook wel mediation genoemd. Het is een wat meer informele vorm van mediation. Bij bemiddeling hoeft er niet perse een overeenkomst ondertekend te worden. Daar gaan we goed met u over in gesprek.

Een belangrijke voorwaarde om conflictbemiddeling te laten slagen, is dat de betrokken partijen bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Mediation/bemiddeling kan in zeer uiteenlopende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld bij echtscheidingen, arbeidsconflicten, familiezaken en zakelijke conflicten. Bij Lucida ondersteunen we zowel particulieren als bedrijven en andere instellingen. 

Hoe werkt conflictbemiddeling?

De conflictbemiddelaar faciliteert het gesprek tussen u en de andere partij. Er wordt voor ieder ruimte gecreëerd om zijn of haar kant van het verhaal te vertellen. Door middel van verschillende vragen, worden de belangen van elke partij in kaart gebracht. U kunt vrijuit uw verhaal doen. de mediator zal geen conclusies trekken en ook geen oordeel vellen over de situatie. Het uiteindelijke doel is om een werkbare oplossing te vinden waar ieder achter kan staan. Zodra er goede afspraken zijn gemaakt, worden deze vastgelegd in een afsprakenlijst of in een vaststellingsovereenkomst. Hebben de betrokkenen dit document ondertekend, dan dienen ze zich ook echt aan deze afspraken te houden. 

Waarom conflictbemiddeling inschakelen?

Met de inzet van conflictbemiddeling profiteert u van diverse voordelen ten opzichte van een gerechtelijke procedure. Bemiddeling biedt snelle hulp en er wordt binnen een informele sfeer naar een oplossing gezocht. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om zelf bij te dragen aan de gewenste oplossing. Kiest u voor een juridische procedure, dan wordt er door de rechter een beslissing opgelegd. Tot slot kan de informele sfeer een positieve invloed hebben om de verstandhouding tussen beide partijen goed te houden of de relatie op een goede manier af te sluiten. 

Bent u benieuwd of deze vorm vam bemiddeling iets voor u is? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl. Wilt u een afspraak voor conflictbemiddeling maken op onze spreeklocatie in Tiel? Dit doet u eenvoudig door contact op te nemen en te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.