Conflictbemiddeling Wijchen

Waar mensen bij elkaar samenkomen, is het mogelijk dat af en toe wrijving ontstaat. Het is dan ook goed voor te stellen dat iedereen hier wel eens mee te maken krijgt. Gelukkig is dit soort onenigheid vaak onderling op te lossen. Er komen helaas ook situaties voor waarin het uitmondt in een conflict en er geen communicatie meer mogelijk is tussen de betrokken partijen. Is het niet in gesprek kunnen met de andere partij reden genoeg om een advocaat in te schakelen? Niet als u kiest voor conflictbemiddeling. Dit is een waardevol hulpmiddel om de situatie te analyseren en vervolgens tot een passende oplossing te komen. Met de hulp van een onafhankelijke bemiddelaar of mediator, kijkt u met de andere partij welke situatie  wenselijk is. Op onze spreeklocatie in Wijchen staan onze mediators klaar om u te helpen!

Waar kan conflictbemiddeling u bij helpen?

Bij conflictbemiddeling wordt er ook wel gesproken van mediation. Het is vaak een meer informele variant waarbij het niet per se nodig is een startovereenkomst te ondertekenen. Wij gaan uiteraard over deze zaken goed met u in gesprek.

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing en bent u bereid om met de andere partij hierover in gesprek te gaan? Dan kan conflictbemiddeling zeer succesvol zijn. Er zijn verschillende situaties waarin u de hulp van een mediator kunt inzetten, bijvoorbeeld bij echtscheidingen, arbeidsconflicten, familiezaken en zakelijke conflicten. De mediators van Lucida ondersteunen zowel particulieren als bedrijven en andere instellingen. 

Hoe werkt conflictbemiddeling?

Gedurende het traject faciliteert de bemiddelaar het gesprek tussen u en de ander(en). Er wordt voor gezorgd dat er voor iedereen ruimte is om zijn of haar kant van het verhaal te doen. Door verschillende vragen te stellen en door te vragen, worden de belangen van elke partij in kaart gebracht. Het is voor u mogelijk om vrijuit uw verhaal te doen. Het is namelijk niet aan de mediator om direct conclusies te trekken en een oordeel te vellen. De bemiddeling heeft als doel het toewerken naar een oplossing waar ieder met tevredenheid achter kan staan. Zijn er goede afspraken gemaakt, dan worden deze vastgelegd in een afsprakenlijst of vaststellingsovereenkomst. Zodra de betrokken partijen dit document hebben ondertekend, dienen ze zich ook echt aan deze afspraken te houden. 

Waarom conflictbemiddeling inschakelen?

Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om een juridische procedure in gang te zetten. Aangezien conflictbemiddeling vele voordelen met zich meebrengt, is het zeker de moeite waard om dit eerst te proberen. Zo biedt bemiddeling bijvoorbeeld snelle hulp en wordt er een informele sfeer gecreëerd om het conflict goed aan te pakken. Bovendien krijgt u zelf de mogelijkheid om de gewenste oplossing vorm te geven. Bij een gerechtelijke procedure wordt u door de rechter een beslissing opgelegd. Tot slot helpt de informele sfeer om de verstandhouding tussen beide partijen goed te houden of de relatie op een positieve manier af te sluiten. 

Contact

Wilt u weten of deze vorm van bemiddeling iets voor u is? Doe dan de zelftest van www.rechtspraak.nl. Wilt u een afspraak voor conflictbemiddeling maken op onze spreeklocatie in Wijchen? Dit doet u eenvoudig door contact op te nemen en te mailen naar mail@lucida.nl of te bellen naar 0487-540110.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.