Echtscheidingsconvenant

Afspraken

In een echtscheidingsconvenant worden afspraken vastgelegd die u maakt met uw (ex-)partner. De afspraken die hierin staan, worden bindend vastgelegd. Mocht een van de partijen de afspraken niet nakomen, dan gaat u uiteraard eerst in gesprek, maar u kunt uiteindelijk met het convenant in de hand naar de rechter stappen. Er zijn veel belangrijke onderwerpen waarover afspraken gemaakt moeten worden bij een scheiding. Wij geven u een beknopt overzicht van onderwerpen die aan de orde zullen komen. 

  • De kinderen (in het geval u kinderen hebt). Er zal een ouderschapsplan opgesteld moeten worden.
  • Het huis
  • De inboedel
  • Vermogen en schulden
  • Pensioen
  • Testament

 Waarom een mediator?

Wilt u zonder (al te veel) strijd uw scheiding doorkomen en 'onderhandelen' over afspraken die gemaakt moeten worden? Dan kunt u ervoor kiezen de hulp van een mediator in te roepen. Een mediator begeleidt u tijdens uw scheiding en zorgt ervoor dat u samen met uw ex-partner in gesprek gaat om afspraken te maken. Op deze manier worden impasses doorbroken en kunt u de afspraken op uw manier vormgeven. U regelt uw scheiding op uw eigen wijze, het is goedkoper en efficiënter dan een gerechtelijke procedure. Daarnaast worden de belangen van beide partijen behartigd. Wanneer de mediation met succes kan worden afgerond, zullen de afspraken vastgelegd worden in het bovengenoemde echtscheidingsconvenant.
Bent u niet getrouwd en heeft u besloten om uit elkaar te gaan? Ook als u niet getrouwd bent, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. De begeleiding van een mediator kan u hierbij helpen. 

Zelftest

Bent u benieuwd of mediation u kan helpen? Doe de zelftest en ontdek het! Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. U kunt er ook uw voordeel mee doen.

Relatiegesprek

Het kan zijn dat u niet tevreden bent over uw relatie of twijfelt over een scheiding. U kunt bij Lucida ook terecht voor een relatiegesprek of relatiecoaching. Hierdoor krijgt u meer inzicht. 

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie met betrekking tot het inzetten van een mediator? Bel ons gerust op 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. U kunt ook het contactformulier invullen voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.