Mediator Eindhoven

Bent u betrokken in een zakelijk conflict of heeft u een onenigheid op de werkvloer en komt u er zelf niet meer uit? Dan raden wij u aan om naar een mediator te stappen. Een mediator wordt vaak ingeschakeld als u zelf onderling het conflict niet meer kunt oplossen. Bij het oplossen van een zakelijk conflict kan business mediation vaak een beter, sneller en goedkoper resultaat bereiken dan via andere routes. Ook in het geval u heeft besloten te gaan scheiden, is mediation een goede wijze om tot afspraken te komen. Heeft u een mediator in Eindhoven of omgeving nodig, dan helpt Lucida u graag! 

Wat doet een mediator? 

Een mediator is een bemiddelaar die onpartijdig is en conflicten helpt oplossen. Door middel van het aangaan van gesprekken met alle partijen en u te begeleiden in het traject, zal de communicatie in goede banen kunnen worden geleid. U kunt begeleid 'onderhandelen' over afspraken en door ook goed over alle belangen te spreken, is het mogelijk om tot een voor ieder goede oplossing te komen. 

Om het mediation traject van start te laten gaan, zullen we eerst de overeenkomst bespreken. HIerin komt een aantal belangrijke zaken naar voren: 

  • De mediator is neutraal en onafhankelijk, ook tijdens het traject;
  • Alle partijen doen vrijwillig mee aan het traject en zijn helemaal vrij om te stoppen als dat nodig is;
  • Er wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van alle betrokkenen;
  • Vertrouwelijkheid. Alles wat gezegd of gedaan wordt, is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met derden.

Uiteraard worden alle punten die van belang zijn goed met u doorgenomen. Nadat alles is besproken, kan het traject van start gaan. Aan het eind wordt er een afsprakenlijst, vaststellingsovereenkomst of convenant gemaakt om de oplossing vast te leggen. Dit document wordt ondertekend door alle partijen. Zodra dit gedaan is, bent u eraan gebonden. Uit onderzoek blijkt dat afspraken die in mediation zijn gemaakt, goed worden nageleefd.

Waarom kiezen voor een mediator? 

Er zijn vele redenen waarom u moet kiezen voor een mediator. Hieronder zullen we een aantal voordelen benoemen: 

  • De kosten zijn beperkt;
  • Het is snel;
  • Zelf invulling kunnen geven aan de oplossingen;
  • Persoonlijke 'behandeling';
  • Mediation heeft een informeel karakter;
  • Een mediator denkt in oplossingen. 

Zelftest

Doe de zelftest en ontdek of mediation iets voor u is! Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt. 

Contact

Wilt u graag een mediator in Eindhoven? Lucida helpt u graag! Vul het onderstaand contactformulier in voor meer informatie of bel naar 0487-540110 of mail naar mail@lucida.nl. Wij beschikken over professionals die u goed kunnen helpen! 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.