Professionele mediators en coaches,
Vertrouwenspersoon en Klachtencommissies

Snel een oplossing
Brede kennis en ervaring

Maak nu een afspraak

Heeft u te maken met een echtscheiding of bijvoorbeeld een arbeidsconflict?

Via mediation begeleiden wij u dan zo snel als mogelijk naar de best mogelijke oplossing van de kwestie. U kunt daarna weer op een positieve manier verder zonder conflicten. Ook voor kwesties binnen het onderwijs, binnen de overheid of bijvoorbeeld over de samenwerking kunt u bij ons terecht. De professionele mediators van Lucida zorgen er onder meer voor dat de interactie en communicatie tussen partijen positiever en constructiever wordt of wij begeleiden u bijvoorbeeld naar een zo goed mogelijk 'afscheid'.

Of heeft u het idee dat u zakelijk of privé niet verder komt?

Dan helpen wij u via coaching om in beweging te komen. Wat nader bekeken kunnen zeer uiteenlopende vragen een reden zijn een coach in de arm te nemen. Vragen als: Hoe zorg ik voor een goed evenwicht tussen werk en privé, wat maakt dat ik steeds in conflicten terecht kom, hoe vind ik meer rust en kom ik los van mijn moeheid en hoe stel ik op een goede manier grenzen, zijn vragen waar middels coaching aan gewerkt kan worden.

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de gesprekken of onderhandelingen tussen partijen begeleidt teneinde vanuit hun werkelijke belangen tot gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale resultaten te komen.

Aan het einde van de mediation wordt in het geval een oplossing is gevonden (en dat is in ruim 90% van de zaken), een vaststellingsovereenkomst gemaakt. Dit is een privaatrechtelijke overeenkomst en niet vrijblijvend.

lees meer over mediation

Coaching

Coachen is een middel om werkgerelateerde vraagstukken, maar ook privé aangelegenheden aan te pakken. In een coachingstraject werkt de coach met de coachee aan het stimuleren van reflectie, het vrijmaken van potentiële kwaliteiten en het overwinnen van obstakels voor verdere ontwikkeling.

Steeds meer mensen kiezen ervoor zichzelf door een coach een spiegel voor te laten houden..

lees meer over coaching

Juridisch advies arbeidsrecht

Onze juridische dienstverlening richt zich met name op het arbeidsrecht.
Wij staan bedrijven en particulieren met raad en daad bij.

U kunt op ons rekenen als juridische vraagbaak.
Wij adviseren op het gebied van onder andere arbeidsvoorwaarden.
Wij fungeren als extern onderzoeksbureau in het geval van een interne procedure of een klacht, waarbij wij kunnen adviseren of een onafhankelijk rapport uitbrengen.

lees meer over juridisch advies

Vertrouwenspersoon

Wanneer u op zoek bent naar een externe vertrouwenspersoon die medewerkers, cliënten of studenten ondersteunt bij ongewenst gedrag, dan bent u bij Lia Laupman aan het juiste adres.

Met 13 jaar ervaring als Ombudsman en vertrouwenspersoon binnen verschillende organisaties kunt u rekenen op de ondersteuning die nodig is. Bovendien wordt dit gecombineerd met ervaring als jurist en mediator. 

lees meer over Lia als vertrouwenspersoon

 

Klachtencommissies

Wanneer een van uw medewerkers slachtoffer is van ongewenst gedrag, heeft u binnen de organisatie waarschijnlijk al de nodige acties uitgevoerd. In het geval de medewerker (toch) een klacht in wil dienen, dan kunt u op dat moment een klachtencommissie inschakelen. U ontvangt dan na onderzoek, hoor en wederhoor een oordeel en advies met betrekking tot de situatie. Uiteraard kunt u ook al op voorhand een (permanente) klachtencommissie in het leven roepen die in actie komt in het geval het nodig is in toekomstige situaties.

Lees meer over klachtencommissies

Lucida staat voor helderheid

De naam Lucida is afkomstig uit het Latijn en de astronomie en betekent heldere ster. Wij bieden professionele begeleiding met aandacht voor zowel zakelijke als emotionele aspecten.

De begeleiding vindt plaats op ons kantoor in Nijmegen of Druten, desgewenst kunnen onze mediators  (of coaches) ook afspreken op onze spreeklocaties in Wijchen, Beuningen, Tiel. Op alle locaties kunnen we een vertrouwelijk gesprek voeren in een prettige omgeving. U kunt aangeven waar u het liefst met ons afspreekt!

In arbeidskwesties kunnen we natuurlijk ook nog bij de werkgever op een neutrale plek afspreken of desgewenst elders in het land.

Bij Lucida kunt u ook terecht voor bemiddeling, begeleidingstrajecten en conflictcoaching.

Conflictcoaching legt vooral de focus op de onderlinge relaties herstellen en maakt dat betrokkenen beter of anders met elkaar gaan communiceren.

Bemiddeling van een conflict in bijvoorbeeld arbeidskwesties is een laagdrempelige variant van mediation. Er hoeft bij bemiddeling geen mediationovereenkomst getekend te worden en in veel gevallen zijn 1 of 2 gesprekken voldoende om het conflict op te lossen. Het laagdrempelige karakter van bemiddeling kan partijen over de streep trekken om met het conflict aan de slag te gaan. Dit kan ervoor zorgen dat er een doorbraak komt in een conflict, zelfs als het al lang aan de gang is. 

Heeft u vragen? Wij spreken graag met u verder!

Ervaringen


Het is spijtig maar het tekenen van de vaststellingsovereenkomst geeft ook wel rust. Bedankt voor je geduld en professionaliteit

- Robert

Het was een complex probleem wat gevolgen had voor het hele team. We zijn erg blij met de gesprekken en hoe het nu gaat

- Elle

Ik ben echt blij. Dankzij de inzet van de mediator is het probleem echt opgelost en kan ik weer met vertrouwen naar het werk

- Sabine

Onze echtscheiding was zwaar maar we zijn blij dat we het zo hebben geregeld. Nu kunnen we weer naar de toekomst kijken

- Eefje

Bedankt voor je hulp, dit hadden we nooit zelf gekund

- Liesbeth en Jan

Dank je wel voor jouw bemiddeling, ik heb het als prettig ervaren

- Maartje

We kwamen via via bij Lucida terecht voor onze echtscheiding. Het was geen fijn traject maar we zijn wel blij dat we voor mediation hebben gekozen

- Peter en Marian

Fijn dat het gedoe op mijn werk is opgelost. Ik had deze uitkomst niet durven dromen

- Gert Jan

Op de terugweg was het altijd gezelliger in de auto dan op de heenweg

- Luna