Blog: relatie op scherp tijdens de vakantie?

Relatie op scherp tijdens de vakantie?

In januari, eigenlijk direct na oud- en nieuw, krijgen wij altijd meer aanvragen voor intakegesprekken dan bijvoorbeeld in november of december. Ook na de zomervakantie ervaren onze mediators meer aanvragen voor scheidingen. Het lijkt wel dat relaties niet altijd profiteren van een mogelijk welverdiende vakantie.

De feestdagen zijn niet voor iedereen een gezellige tijd. Als alles goed gaat, zijn de feestdagen mogelijk heel fijn. Maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld niemand hebben om deze koude dagen mee door te brengen en zij kunnen niet wachten tot het januari is. En er zijn mensen die wel een gezin of een relatie hebben, maar waar veel spanning bestaat. 

Als er spanning is in huis is de vakantieperiode vaak niet iets waar naar uit gekeken wordt en werkt deze periode vaak niet bevorderlijk voor de relatie. Normaal heb je overdag misschien nog je werk, maar 2 weken samen thuis doorbrengen, kan een uitdaging zijn. 

Deze 2 weken vakantie kunnen net de doorslag geven waardoor onze mediators meer scheidingsaanvragen krijgen. Ben je de kerstdagen wel goed doorgekomen? Dan hieronder wat tips voor volgend jaar.

1. Leg de lat voor het kerstmenu niet te hoog. De menu's in de Allerhande zijn gemaakt door koks, de mensen op de foto’s zijn acteurs en tafels zijn gedekt door stylisten. Het eten op de foto’s is ook nep. Probeer het daarom zeker niet na te doen. Door het jezelf voor wat betreft het eten makkelijk te maken, verlaag je de stress. Vier je het met andere gezinnen? Breng allemaal iets mee en verlaag de druk.

2. Kerst begint bij de meeste mensen met het versieren van het huis en het opzetten van de kerstboom. De kerstboomverlichting kun je het beste in je eentje in de boom hangen. Het snoer van de verlichting zit altijd in de knoop en als je daar samen aan gaat trekken, begint het gedoe al.

3. Ga tijdens de kerstdagen iets ondernemen. Veel mensen zijn het niet gewend om twee dagen de hele dag met elkaar binnen te zitten laat staan twee weken. In plaats van de hele tijd je best te doen om het gezellig te hebben, is het een goed idee om er op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld samen naar het bos of met de kinderen naar een dierentuin of pretpark.

4. En mocht je je dan toch ergeren, probeer dan in ieder geval te kijken wat je zelf anders kunt doen. Over het algemeen verandert de dans wel als je zelf anders gaat dansen.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken?

Neem telefonisch contact met ons op, stuur een mail of vul het contactformulier in op onze website.

Bedankt voor uw bericht, we nemen zo snel mogelijk contact op.